نقش تحلیل تکنیکال در فارکس چیست؟ - تصویر ۱

نقش تحلیل تکنیکال در فارکس چیست؟

برای ورود به هر نوع بازار و شروع فعالیت در آن، باید با اصول اولیه بازار و البته پیدا کردن راه و روش فعالیت در آن آشنا بود. رمز موفقیت در بازارهای بورس و سرمایه، تنها داشتن سرمایه زیاد نیست، بلکه آشنایی با مفاهیم مختلف این بازارها و آموزش درست نحوه فعالیت در آن نیز ضروری است. در میان بازارهای مالی و سرمایه، بازار فارکس نامی است که کمی متفاوت‌تر از دیگر بازارهای فعال در ایران به‌نظر می‌رسد. با توجه به روند کار فارکس، بسیاری از افراد برای فعالیت در آن احساس ترس دارند. اما واقعیت این جاست که با داشتن دانش کافی در مورد الگوهای موجود در بازارهای سرمایه، فرد می‌تواند در هر کدام از این بازارها اعم از بورس، فارکس، ارز دیجیتال و حتی بازارهای سنتی، به‌راحتی فعالیت کند. در این مطلب به نقش تحلیل تکنیکال در بازار فارکس خواهیم پرداخت. پیش از آن لازم است که در مورد فارکس و تحلیل تکنیکال بیشتر بدانیم. با ما همراه باشید.

 

فارکس چیست؟

فارکس یک بازار جهانی است. بازاری که در آن ارزها یا واحدهای پولی کشورهای دنیا در برابر هم معامله می‌شوند. وقتی شما پا به کشور دیگری می‌گذارید باید پول خود را تبدیل به پول کشور مقصد کنید. این کار تقریبا شبیه به معاملات بازار فارکس است. این بازار که بیشتر در آمریکا، ژاپن و انگلیس رونق دارد، همانند بازار بورس، یک مکان ثابت برای تبادلات ندارد. در واقع مبادلات بازار فارکس، به‌صورت شبانه روزی و از طریق کارگزاری‌ها انجام می‌شود. به‎دلیل نبودن یک نهاد متمرکز برای انجام فعالیت‌های این بازار، سیستم اقتصادی هر کشور و به‎‌خصوص بانک مرکزی، مسئول کنترل بازار فارکس است. به ارزهایی که در برابر هم مبادله می‌شوند، اصطلاحا «جفت ارز» می‌گویند. یعنی مثلا دلار آمریکا در برابر یورو  که به این صورت نشان داده می‌شود: USD/EUR.

تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی

گفتیم که برای فعالیت در بازار فارکس، همانند بازارهای بورس، ارز دیجیتال و سرمایه، باید با تحلیل‌های مختلف آشنا بود. تحلیل بنیادی، به بررسی شرایط سیاسی و اقتصادی هر کشور می‌پردازد و بر اساس آن، تغییرات احتمالی در قیمت ارز آن کشور را تخمین می‌زند. تحلیل تکنیکال، اطلاعات مربوط به گذشته هر ارز، میزان مبادلات آن، تغییر قیمت در بازه‌های زمانی مختلف، میزان عرضه و تقاضا و داده‌های مختلفی را که بر اساس آن قیمت هر ارز تغییر می‌کند، روی یک نمودار آورده و بر اساس آن، قیمت هر ارز و شرایط بازار را پیش‌بینی می‌کند. تحلیل بنیادی ارزش اصلی هر ارز را بررسی می‌کند و نگاهی کلی به شرایط اقتصادی و سیاسی کشورها دارد. در نقطه مقابل تحلیل تکنیکال، بر اساس داده‌های موجود، قیمت را تخمین می‌زند و با ارزش اصلی ارز کاری ندارد. بسیاری از فعالان فارکس و بورس، ترجیح می‎دهند از هر دوی این تحلیل‎ها در معاملات خود استفاده کنند.

تحلیل تکنیکال در بازار فارکس

تحلیل تکنیکال را می‌توان یک تحلیل کوتاه مدت نیز در نظر گرفت. پس اگر فرد به‌دنبال سرمایه‎گذاری‌ای کوتاه مدت باشد، استفاده از تکنیک‎های این تحلیل کارآمد است. در بازار فارکس که قیمت‌ها با توجه به شرایط مختلف هر کشور، هر لحظه تغییر می‌کند. به همین دلیل دسترسی به نمودارهای آماری که بتواند یک تحلیل سریع در مورد شرایط آینده بازار ارائه کند، نکته مثبتی است. این جاست که اهمیت و ضرورت یادگیری و آشنایی با تحلیل تکنیکال در بازار فارکس خودش را نشان می‌دهد. بر اساس نمودارهای این تحلیل، می‌توان دریافت که قیمت هر ارز تا کجا افزایش پیدا می‌کند. به‎علاوه باید احساسات افراد و روانشناسی شرایط هر جامعه را نیز در نظر گرفت و رفتارهای هیجانی آن جامعه را در شرایط مختلف بررسی کرد. توجه به این نکات، باعث موفقیت بیشتر در انجام معاملات خواهد شد. بسیاری از این هیجانات و رفتارهای افراد، مسبوق به سابقه است و تحلیل‌گران می‌توانند آن را نیز در نمودارهای خود لحاظ کنند.

پایان‌بندی

استفاده از هر روشی برای فعالیت در بازار بورس و فارکس، بستگی به خود فرد و شرایط اقتصادی و البته شرایط جهان دارد. بعضی از افراد توان ارائه تحلیل‌هایی با چشم‌اندازههای کلان را دارند و بعضی دیگر، تنها می‌توانند تحلیلی لحظه‌ای عرضه کنند. برای افراد گروه دوم، قطعا تحلیل تکنیکال یک روش منطقی و سودآور است. علاوه بر اینکه این تحلیل، قابلیت تعمیم به بازارهای مختلف سرمایه را نیز دارد و اگر فرد تبحر لازم را در این زمینه داشته باشد، علاوه بر فارکس، در سایر بازارهای بورس و سرمایه نیز می‌تواند موفق باشد.

 

 

نظر خود را بنویسید