مزایا و معایب تحلیل تکنیکال - 1

مزایا و معایب تحلیل تکنیکال

به دنبال سرمایه‌گذاری در بورس هستند اما نمی‌دانید که کدام استراتژی مناسب شما است؟ نگران نباشید، حتی معتبرترین سرمایه گذاران جهان نیز در آغاز فعالیت‌های خود، در مورد انتخاب استراتژی دچار شک و تردید بوده‌اند. یکی از مهم‌ترین تحلیل‌هایی که سرمایه گذاران از داده‌ها و اطلاعات مربوط به آن جهت سرمایه‌گذاری استفاده می‌کنند، تحلیل تکنیکال است. این نوع تحلیل با استفاده از نمودارها و چارت‌ها، نوسانات ارزش سهام در بازار را مشخص می‌کند. اما مزایا و معایب تحلیل تکنیکال در چیست و استفاده از آن برای کدام سرمایه گذاران مناسب است؟ با ما همراه باشید تا پاسخ پرسش‌های خود را دریابید.

مزایای تحلیل تکنیکال

برای بررسی مزایا و معایب تحلیل تکنیکال، ابتدا مزایای آن را بیان می‌کنیم. تحلیل تکنیکال بیشتر به منظور پیشبرد مبادلات روزانه یا سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت مورداستفاده قرار می‌گیرد. این تحلیل شامل مطالعه چارت‌های قیمت و هر گونه اطلاعاتی است که از طریق تجزیه و تحلیل حجم مبادلات، چرخه‌ها، روندها و آمار دیگر به دست می‌آید. این این نوع تحلیل با هدف پیش بینی نوسانات قیمت سهام و طراحی استراتژی ورود و خروج از مبادلات سهام، مورداستفاده قرار می‌گیرد. در ادامه مزایای تحلیل تکنیکال را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

ارائه اطلاعات به صورت لحظه‌ای

ارزش فعلی سهام، کلیه اطلاعات در مورد این دارایی را منعکس می‌کند. در حالی که بازار شایعات در مورد بالا یا پایین رفتن قیمت سهام همواره داغ است اما قیمت فعلی سهام، هر آنچه لازم باشد را بیان می‌کند. سرمایه گذاران و تجار این امکان را دارند که با استفاده از تحلیل تکنیکال و نوسانات قیمت سهام، پیش بینی و درک لازم در مورد سهام را به دست آورند.

نشان‌دهنده تغییر قیمت سهام

در صورتی که ارزش سهام به صورت تصادفی و غیرقابل پیش بینی تغییر می‌کرد، درآمدزایی از طریق سرمایه‌گذاری دشوار می‌شد. بنابراین قیمت سهام به صورت چرخه‌ای تغییر می‌کند و روند خاصی در مورد تغییرات آنها وجود دارد. در اینجا یک نوعی وابستگی به تغییرات قیمت‌ها وجود دارد که بستر کسب سود را برای سرمایه گذاران فراهم می‌کند. تحلیل تکنیکال بیشتر به تعیین روندها می‌پردازد. جالب است که بدانید سودآورترین استراتژی سرمایه‌گذاری، شامل مراحل زیر است:

  • درک روند نوسانات قیمت سهام در بازار
  • یافتن فرصتی مناسب برای ورود به روند
  • کسب سود از نوسانات قیمت سهام

تکرار تاریخ

تحلیل تکنیکال به طور دقیق بر اساس اهداف زیر صورت می‌گیرد:

  • کشف الگوهای رایج
  • پیدا کردن این الگوها در بازار سهام
  • استفاده از الگوها برای انجام معاملات تجاری

البته این نکته بدین معنی نیست که الگوها به طور دقیق تکرار می‌شوند. به عنوان مثال یک الگوی چارتی رایج به نام الگوی مثلث وجود دارد که ساختار کلی در این الگو همواره یکسان است؛ اما این امکان وجود دارد که در هر روند، مثلث پایانی بزرگ‌تر یا کوچک‌تر باشد. تحلیل تکنیکال از روانشناسی رفتاری انسان استفاده می‌کند. در واقع ما همواره شاهد افزایش و افت ارزش سهام در بازار خواهیم بود؛ چرا که سرمایه گذاران و تجار، احساسی همچون ترس، حرص و طمع را تجربه می‌کنند. بنابراین احساسات انسان‌ها نیز الگو و روندهای مشخصی را ایجاد می‌کند که تحلیلگر تکنیکال به کشف این الگوها پرداخته و در نتیجه از آنها در مبادلات خود استفاده خواهد کرد.

زمان‌سنجی

تعیین زمان مناسب برای انجام مبادلات تجاری را می‌توان از مهم‌ترین مزایای تحلیل تکنیکال دانست. تحلیلگران با تجزیه و تحلیل نوسانات قیمت سهام، اطلاعاتی در مورد افزایش قیمت آنها در آینده به دست می‌آروند اما این امر در چه زمانی محقق می‌شود؟ تحلیل تکنیکال به شما خواهد گفت که تا چه زمانی باید صبر کنید تا سرمایه خود را در فرصت‌هایی به کار گیرید که آمادگی و زمینه لازم برای افزایش قیمت سهام وجود داشته باشد.

امکان استفاده از اطلاعات انواع بازارهای تجاری

با یادگیری تحلیل تکنیکال فرصت بی‌نظیری را برای خود فراهم می‌کنید. مفاهیمی که در این نوع تحلیل مورداستفاده قرار می‌گیرد، قابل بکارگیری در بازارها و مارکت‌های زیر خواهد بود:

  • بازار بورس
  • فارکس
  • معاملات آتی
  • قیمت مسکن

کلیه روندها و الگوهای بازار، مبتنی بر رفتارهای انسان است که در نهایت در الگو نمودار قیمت در بازارها مشاهده می‌شود. این امر بدان معناست که با یادگیری تحلیل تکنیکال، دیگر نیازی به تحلیل هر بازار به صورت جداگانه نخواهید داشت و این امر از دیگر مزایای تحلیل تکنیکال است.

مزایا و معایب تحلیل تکنیکال

معایب تحلیل تکنیکال

پیش بینی روندها بر اساس اطلاعات قدیمی

همانطور که پیش‌تر بدان اشاره شد، تحلیل تکنیکال مبتنی بر داده‌های پیشین است و در اینجا است که یک خطای روانشناختی رخ می‌دهد. اغلب مردم تمایل به پیش‌بینی حرکت بعدی در بازار دارند که این پیش‌بینی به دلیل استفاده از اطلاعات قبلی، دقیق نخواهد بود. هر گونه اخبار ناگهانی، قیمت یا روند پیش‌بینی شده را تحریف می‌کند. بنابراین پیش‌بینی بر اساس داده‌های قدیمی، تنها نوسانات قیمت در روز بعد را نشان می‌دهد و برای قضاوت‌های بلندمدت، مناسب نخواهد بود.

تاثیر انسان بر تحلیل تکنیکال

بخشی اعظمی از تحلیل فنی با تغییرات حجم مبادلات در بازه زمانی مشخص، سروکار دارد. بنابراین این نوع تحلیل به راحتی تحت تاثیر اخبار و رویدادها قرار می‌گیرد و نسبت به آنها واکنش می‌دهد. تأثیرپذیری از رفتار انسان، از دیگر معایب تحلیل تکنیکال است.

مبهم بودن اطلاعات

تحلیل فنی نیاز به کسب اطلاعات و یادگیری عمیق دارد چرا که این نوع تحلیل نگاهی تکنیکی به قیمت سهام دارد و درک آن برای افرادی که زمینه تحصیلی در رابطه با این نوع تحلیل ندارند، بسیار دشوار است. از دیگر معایب تحلیل فنی ناپایداری اطلاعات حاصل از آن است که این ناپایداری برای سرمایه گذاران تازه‌کار، مناسب نخواهد بود. در نهایت بر اساس آنچه بیان شد، مزایا و معایب تحلیل تکنیکال، بار دیگر به ما اثبات می‌کند که سرمایه‌گذاری تنها بر اساس یک استراتژی کار درستی نیست و لازم است که همه جوانب در سرمایه‌گذاری در نظر گرفته شود. تنها در این صورت است که نتایج رضایت‌بخش حاصل خواهد شد. به منظور کسب اطلاعات بیشتر، از بسته‌های آموزشی دکتر ژند استفاده کنید.

 
نظر خود را بنویسید