انواع ارزهای دیجیتال - 1

انواع ارزهای دیجیتال (کریپتوکارنسی‌ها) را بشناسید

جهان در حال تغییر است و بخش بزرگی از بار این تغییرات بر دوش دنیای دیجیتال است. در گیرودار همین تغییرات واحدهای پولی نیز رنگ و بوی دنیای دیجیتال را گرفته، انواع گوناگونی از ازرهای دیجیتال به جهان معرفی شدند. در گذشته پرداخت پول کاغذی تنها راه تجارت و خرید و فروش به حساب می‌آمد، اما اکنون تکنولوژی، روال گذشته را برهم زده است، زیرا افراد می‌توانند از طریق ارزهای دیجیتال فعالیت تجاری داشته باشند و یا سود اقتصادی به دست آورند. وقتی از ارز دیجیتال صحبت می‌کنیم منظورمان همان پول است که به لطف پیشرفت تکنولوژی، شکل تازه‌ای به خود گرفته است. در چند سال اخیر استقبال از ارزهای دیجیتال شدت گرفت و همین موضوع موجب شد تا روز به روز بر تعداد این ارزها افزوده شود، به طوری که در حال حاضر ارزهای دیجیتالی گوناگون با سازوکارهای مختلف وجود دارند. هم‌اکنون روزانه حدود ۲۴۷۵ کریپتوکارنسی با سرمایه‌ی کلی ۲۶۴ میلیارد دلار معامله می‌شوند. بنابراین ده مورد از بهترین ارزهای دیجیتال فعلی، تقریبا ۸۵٪ از کل ارزش بازار را تشکیل می‌دهند. ما در این مقاله به معرفی بهترین و معروف‌ترین انواع ارزهای دیجیتال می‌پردازیم. اگر هنوز به‌درستی نمی‌‌دانید ارزهای دیجیتال چه هستند، بهتر است ابتدا پست "کریپتوکارنسی یا رمزارز چیست؟" رابخوانید.

معرفی کامل انواع ارزهای دیجیتال

بیت‌کوین (BTC)

در آگوست سال ۲۰۰۸، دامین bitcoin.org ثبت شد. در تاریخ ۳۱ اکتبر ۲۰۰۸ نیز مقاله‌ای با نام «بیت‌کوین: یک سیستم نقدی الکترونیکی همتا به همتا» به چاپ رسید. این مقاله توسط «ساتوشی ناکاموتو» مخترع بیت‌کوین نوشته شده بود. البته تا به امروز، هنوز هیچ‌کس نمی‌داند این شخص کیست؟ به هرحال، ناکاموتو در این مقاله روشی را برای استفاده از یک شبکه همتا به همتا برای تراکنش‌های الکترونیکی بدون «تکیه بر اعتماد» مطرح کرده بود. و در نهایت در تاریخ ۳ ژانویه ۲۰۰۹، شبکه‌ی بیت‌کوین به وجود آمد.

انواع ارزهای دیجیتال بیت کوین

میزان سرمایه‌ی بازار اولین ارز دیجیتال جهان، در حال حاضر حدوداً ۱۸۱.۱۲۲، ۲۱۷.۱۴۴ دلار محاسبه شده و به این ترتیب در میان سایر کریپتوکارنسی‌های اصلی رتبه‌ی اول را به خود اختصاص داده است. سرعت انجام تراکنش‌ها در شبکه‌ی بیت‌کوین کم است. در نتیجه استفاده از آن در مقیاس بزرگ عملاً ممکن نیست و به همین دلیل خیلی صرف نمی‌کند که شما بخواهید پول خرید از سوپرمارکت را با بیت‌کوین بپردازید؛ زیرا تایید تراکنش می‌تواند حداقل ده دقیقه زمان ببرد. به همین دلیل شبکه‌ی لایتنینگ که در سال ۲۰۱۵ توسعه یافت، در سال ۲۰۱۷ به شبکه‌ی بیت‌کوین ملحق شد. ترکیب این دو در نهایت باعث می‌شود در شبکه بیت‌کوین با سرعت بسیار بالاتری تراکنش‌ها را انجام داد. این اتفاق باعث می‌شود که سیستم‌های پرداخت در دنیا و فروشگاه‌های اینترنتی راحت‌تر بتوانند خرید با بیت‌کوین را در گزینه‌های خود قرار دهند که باعث رشد بیت‌کوین، افزایش تقاضا برای آن و بیشتر شدن ارزش بازار بیت‌کوین می‌شود.  

اتریوم (ETH)

اتریوم یکی دیگر از انواع ارزهای دیجیتال است در تاریخ ۳۰ جولای سال ۲۰۱۵ توسط ویتالیک بیوترین راه‌اندازی شد. بیوترین یکی از محققین و برنامه‌نویسان مجله‌ی بیت‌کوین بود. بیوترین معتقد بود که بیت‌کوین به یک زبان برنامه‌نویسی نیاز دارد. او تصمیم گرفت تا پلتفرم جدیدی را با یک زبان برنامه‌نویسی کلی‌تر ایجاد کند. این پروژخ از طریق یک قرارداد آنلاین بین ماه‌های جولای و آگوست سال ۲۰۱۴ تامین‌مالی شد و این سیستم با ۱۱٫۹ میلیون کوین (حدود ۱۳٪ از عرضه‌ی کل در گردش) در معرض معامله‌ی عمومی قرار گرفت.

ارز دیجیتال اتریوم

پس از فروپاشی پروژه‌ی DAO در سال ۲۰۱۶، اتریوم به دو بلاک‌چین تقسیم شد که ورژن جدید آن با تبدیل به اتریوم و بلاک‌چین اصلی با نام «اتریوم کلاسیک» به کار خود ادامه داد. میزان سرمایه‌ی بازار اتریوم به‌عنوان یکی دیگر از ارزهای دیجیتال در حال حاضر تقریباً ۲۰.۴۱۵، ۴۸۹.۱۵۴ دلار است. یکی از اتفاقاتی که می‌تواند در سال ۲۰۲۰ بر روی ارزش اتریوم تاثیر چشم‌گیری داشته باشد، دو شاخه شدن (fork) آن است. در حال حاضر، توسعه‌دهندگان اتریوم توافق کرده‌اند که در زمان نامعلومی یک شاخه‌ی دیگر از اتریوم ایجاد کنند که در آن تایید تراکنش‌ها با روش اثبات اعتبار صورت می‌گیرد. این تغییر می‌تواند مسیر استفاده از اتریوم را برای پرداخت‌های اینترنتی و درگاه‌های پرداخت هموارتر کند و در نتیجه روی ارزش بازار اتریوم تاثیر بگذارد.  

ریپل (XRP)

ارز دیجیتال «ریپل» توسط شرکت «Ripple» به‌عنوان یک سیستم:TGS, real-time gross settlement system توسعه یافت که به آن «پروتکل تراکنش ریپل» (RTXP) یا همان «پروتکل ریپل» هم گفته می‌شود. پیدایش این ارز به سال ۲۰۰۴ برمی‌گردد، زمانی که یک توسعه‌دهنده‌ی وب به نام رایان فیوگر ایده‌ی ایجاد یک سیستم پولی غیرمتمرکز را که بتواند به‌طور موثر به افراد امکان ایجاد پول شخصی خودشان را بدهد، در سر داشت. RipplePay.com در سال ۲۰۰۵ جهت ارائه‌ی یک سیستم پرداخت ایمن برای اعضای یک جامعه‌ی آنلاین از طریق شبکه‌ای جهانی راه‌اندازی شد.

ارز دیجیتال ریپل

در سال 2011 جد مک کالب یک سیستم ارز دیجیتال را راه‌اندازی کرد که در آن معاملات از طریق اجماع میان اعضای شبکه – به‌جای فرآیند ماینینگ مورد استفاده در بیت‌کوین – تائید می‌شدند. این نسخه جدید سیستم ریپل برای حذف مبادلات متمرکز بیت‌کوین طراحی شد. یکی از مزیت‌های این سیستم، مصرف کمتر برق نسبت به بیت‌کوین بود. علاوه بر این، در این سیستم تراکنش‌ها بسیار سریع‌تر انجام می‌شدند. در سال ۲۰۱۲، ریپل به‌عنوان یکی از بهترین ارزهای دیجیتال، به‌منظور تسهیل امنیت و فوریت معاملات جهانی با استفاده از توکن‌ها راه‌اندازی شد. سرمایه‌ی کنونی بازار این کریپتوکارنسی در حدود ۱۱.۶۶۳، ۳۴۸.۸۳۴ دلار است.  

بیت‌کوین کش (BCH)

ارز محبوب بعدی در فهرست بهترین انواع ارزهای دیجیتال «ارز بیت‌کوین کش» است که با ایده‌ی ایجاد بیت‌کوینی عملی‌تر برای پرداخت‌های کوچک و روزمره به وجود آمد.

بیت کوین کش از انواع ارز دیجیتال

در تاریخ می ‌۲۰۱۷، پرداخت‌های بیت‌کوین در حدود چهار روز طول می‌کشید، مگر اینکه هزینه‌ی آن پرداخت می‌شد. درنهایت تغییر در کدها پیاده‌سازی شد و بیت‌کوین کش در تاریخ اول آگوست ۲۰۱۷ به وجود آمد. این کریپتوکارنسی در حال حاضر سرمایه‌ی بازاری در حدود ۵.۵۳۳،۸۳۳.۳۶۰ دلار را از آن خود کرده است.  

لایت کوین (LTC)

ارز دیجیتال «لایت‌کوین» در اکتبر سال ۲۰۱۱ توسط چارلی لی کارمند سابق گوگل منتشر شد. این کریپتوکارنسی در واقع شاخه‌ای از بیت‌کوین بود که در مواردی مانند زمان تولید بلاکی کوچک‌تر، افزایش حداکثر تعداد کوین‌ها و یک الگوریتم مبتنی بر اسکریپ تفاوت‌هایی را ارائه می‌کرد. اکنون لایت‌کوین به‌عنوان یکی از بهترین انواع ارزهای دیجیتال سرمایه بازاری در حدود ۴.۶۲۴، ۵۴۴.۵۵۵ دلار دارد.

لایت کوین

بایننس کوین (BCH)

«بایننس کوین» یک ارز رمزنگاری شده در پلتفرم بایننس است که در سال ۲۰۱۷ ایجاد شد. قیمت انتشار این ارز ۱ اتریوم برای ۲.۷۰۰ BNB یا ۱ بیت‌کوین برای ۲۰.۰۰۰ BNB بود. این ارز تنها برای تبادل ارزهای رمزنگاری شده با هم طراحی شده است و امکان مبادله‌ی آن با ارزهای رایج وجود ندارد. BNB موارد استفاده چندگانه‌ای دارد، اما در اکوسیستم صرافی بایننس، از آن به‌عنوان یک توکن استفاده می‌شود که به کاربران این امکان را می‌دهد تا هنگام پرداخت هزینه‌های معاملاتی خود تخفیف دریافت کنند. در حال حاضر سرمایه‌‌ی بازار این ارز دیجیتال در حدود ۴.۰۵۴، ۸۲۵.۰۶۷ دلار است.

بایننس کوین

EOS

EOS در اصل یک پروتکل از بلاک‌چین است که البته ارز دیجیتال هم دارد. این پروتکل بلاک‌چین به‌قدری قدرتمند است که اگر هر شرکتی مثل آمازون، اوبر یا توییتر بخواهند سیستم‌های خود را بر مبنای بلاک‌چین پیاده کنند، به‌احتمال‌زیاد به سراغ EOS خواهند آمد. این پروتکل پیشرفته هیچ‌کدام از مشکلاتی که اتریوم و بیت‌کوین با آن روبه‌رو هستند را ندارد. ازاین‌رو، موقعیت مناسبی برای رشد دارد. در ضمن این سیستم، یک ارز دیجیتال با همین نام EOS هم دارد.

بلاک چین eos

پلت فرم «EOS.IO» توسط یک شرکت خصوصی توسعه داده شده است. این پلت فرم در تاریخ ۲ ژوئن سال ۲۰۱۸ به عنوان نرم‌افزاری با منبع باز منتشر و یک میلیارد توکن آن روی بلاک‌چین اتریوم توسط block.one توزیع شد. سرمایه‌ی بازار این ارز دیجیتال تقریباً برابر با ۳.۳۸۲، ۲۷۸.۴۶۲ دلار است.  

بیت‌کوینSV

بیت‌کوینSV  همان بیت‌کوین اصلی است که توسط شرکت nChain طراحی شده است. این مورد از انواع ارز دیجیتال که در تاریخ ۱۶ آگوست سال ۲۰۱۸ منتشر شد، پروتکل اصلی بیت‌کوین را بازیابی می‌کند، آن را ثابت نگه می‌دارد و مقیاس گسترده‌ای را ارائه می‌دهد. وایت پیپر اصلی بیت‌کوین، در وب‌سایت بیت‌کوین SV به‌عنوان سند اصلی این پروژه ذکر شده است. با وجود آنکه قیمت بیت‌کوین SV پر نوسان است، اما این ارز دیجیتال از نظر میزان سرمایه در بازار، خیلی زود به یکی از ۱۰ کریپتوکارنسی برتر تبدیل شد. در حال حاضر این ارز دیجیتال در اکثر صرافی‌های اصلی معامله می‌شود. سرمایه‌ی بازار این کریپتوکارنسی اکنون در حدود ۲.۳۷۲، ۷۹۸.۹۴۲ دلار است.

استلار (XLM)

«استلار» در سال ۲۰۱۴ توسط جد مک کالب و جویس کیم ایجاد شد. راه‌اندازی آن در ابتدا مبتنی بر پروتکل ریپل بود، اما درنهایت این شبکه به چند بخش تقسیم شد. استلار یک پروتکل با منبع باز برای مبادله‌ی پول است که در آن سرورها از اینترنت برای اتصال و برقراری ارتباط با دیگر سرورهای استلار و تشکیل یک شبکه‌ی مبادله ارزش جهانی استفاده می‌کنند. در حال حاضر میزان سرمایه‌ی بازار این ارز دیجیتال تقریبا ۱.۴۰۵، ۱۵۷.۷۴۱ دلار است.  

مونرو (XMR)

مونرو یک کریپتوکارنسی منبع باز است که در آپریل سال ۲۰۱۴ ایجاد شد و بر موضوع‌هایی همچون عدم تمرکز، قابلیت معاوضه و حفظ حریم خصوصی تمرکز دارد. ارز دیجیتال مونرو از یک دفتر کل عمومی مبهم استفاده می‌کند. به این معنی که هرکسی می‌تواند تراکنش‌ها را پخش یا ارسال کند، اما هیچ ناظر خارجی نمی‌تواند منبع، مقدار یا مقصد تراکنش را بیان کند.

مونرو از انواع ارزهای دیجیتال

ارز دیجیتال مونرو از مکانیزم اثبات کار جهت انتشار کوین‌های جدید و تشویق ماینرها برای تأمین امنیت شبکه و اعتبار معاملات استفاده می‌کند. میزان سرمایه‌ی بازار این کریپتوکارنسی در حال حاضر تقریبا حدود ۱.۳۸۲، ۴۴۱.۵۶۷ دلار است. اینک که نگاهی به بهترین و معروف‌ترین ارزهای دیجیتال موجود انداختیم، بهتر می‌توانیم نسبت به سرمایه‌گذاری در این بازار تصمیم بگیریم.

 
نظر خود را بنویسید